Glyngøre tun i olie kom ind på en fejende flot delt førsteplads, da Jyllands-Posten lørdag den 4. februar bragte en test af tun i olie.

Dommerne var tv-kok og kogebogsforfatter, Anne Hjernøe, og medejer af Michelin-restauranten Gastromé, Søren Jakobsen. De blindtestede forskellige varianter af tun i olie og gav dem fra 1 til 6 stjerner, hvor 6 er bedst. Dommerne bedømte produkterne ud fra smag, udseende, konsistens og duft.

Om Glyngøre tun i olie siger Anne Hjernøe:

”Olien og fisken går godt i spænd, saltbalancen sidder der, og strukturen er fin. Hvis fru Hansen skulle gøre sig selv glad, ville hun vælge den her”.

Ifølge dommerne skal en god tun i olie have en naturlig fiskestruktur, ligesom olien, den ligger i, er vigtig. Og så skal tunen leve op til MSC-certificeringen om bæredygtigt fiskeri – også selv om produktet er prisvenligt.

Hos Insula Danmark / Amanda Seafoods er vi stolte af – men ikke spor overraskede over – at vores tun i olie fik den flotte delte førsteplads.

De blev også testet: Rema 1000 tun i olie; Coop tun i stykker; Navito tun i olie; Princip tunfilet i olivenolie (delt førsteplads med Glyngøre tun i olie) og Nixe Tun i stykker i solsikkeolie.