• Indkøb af råvarer fra bæredygtige fiskerier og bestande. Bæredygtig fiskeriforvaltning er baseret på forsvarlig videnskabelig rådgivning om udviklingen af ​​de forskellige bestande, viden om samspillet mellem arter i økosystemet og et tæt internationalt samarbejde om fælles forvaltning af bestandene.

  • Vi arbejder aktivt sammen med vores lakseleverandører, for at sikre bæredygtige havbrug, både hvad angår foder, dyrevelfærd og miljøpåvirkning. 60 % af klimaaftrykket fra laksehavbrug kommer fra foderet. Soja er i dag en vigtig ingrediens i foderet. Soja fra Brasilien kommer fra garanterede afskovningsfrie plantager, certificeret af DNV GL.
    Fremover vil en stadigt stigende andel af soja i foderet komme fra Europa, og der arbejdes desuden også på udvikling af nye fodersammensætninger med alternative ingredienser.

  • Den største andel af et produkts klimapåvirkning kommer fra produktet selv. Derfor er det den vigtigste klimaforanstaltning at emballere optimalt for at minimere affaldsmængden. Vi reducerer affald i butikkerne og hos forbrugeren gennem færre enheder i hvert karton og via den rette portionsstørrelse tilpasset forskellige målgrupper.

  • Vi minimerer plastikbrug til emballering, hvor vi kan, uden at gå på kompromis med produkternes holdbarhed. Vi bruger genbrugsplast, hvor det er muligt og sikrer os, at plasten vi bruger, kan genanvendes.

  • Vi arbejder kontinuerligt med at minimere ressourceforbruget under forarbejdning af råvarer i forhold til energi og vand.

  • Vi sikrer, at hele fisken bruges, for at minimere madspild.

  • Vi arbejder kontinuerligt for at reducere transportens klimapåvirkning ved altid at søge at opnå god palleudnyttelse og fulde biler. Vi opfordrer til digitale mødeaktiviteter for at reducere vort forbrug af flyrejser og hvor det er praktisk muligt, vil pladsbiler fremadrettet være elbiler.