Målet er, at Insula skal indtage positionen som den førende aktør inden for bæredygtig seafood på sine egne markeder.

- Bæredygtighed handler for mig om at gøre det, som er godt og rigtigt for fremtiden.
Jeanette Forsell, kommende Forretningsudvikler Bæredygtighed Insula AS.

- Seafood er fremtiden og Insula vil gå forrest i at få flere til at spise sund, bæredygtig og velsmagende mad fra havet. Selvom vi allerede gør meget, skal vi blive endnu bedre. Jeg er derfor meget glad for, at Jeanette Forsell nu vil lede arbejdet med bæredygtighed og bidrage til, at vi arbejder mere struktureret med problemstillingen, for at nå de mål, vi har sat os, siger Olav Holst-Dyrnes, administrerende direktør i Insula AS.

Insula producerer en bred vifte af forarbejdet seafood fra 18 forskellige fabrikker i fem nordiske lande. Hjemmemarkedet er Norden, men flere af virksomhederne driver også omfattende eksportaktiviteter. Insula som koncern blev etableret i 2015, men flere af de virksomheder, der er en del af Insula, har lange traditioner for at arbejde målrettet - også med bæredygtighed, lyder det fra den administrerende direktør.

- Havet er selve livsgrundlaget for det, vi laver samt for de mange lokalsamfund, vi opererer i. Det er en bevidsthed, der er godt forplantet hos os. F.eks. har vi hvidfiskeanlægget Tobø Fisk, der har markeret sig som en pioner inden for anvendelse af biprodukter, Amanda Seafoods, der har lanceret en række økologiske seafoodprodukter til den danske forbruger, Marenor, der meget tidligt satte havets vilkår på dagsordenen i den svenske fiskeindustri og finske Escamar, som har banet vejen med lancering af snacks lavet af restprodukter. Vi vil fortsat arbejde målrettet med lokale tiltag i hver enkelt virksomhed, men nu også i højere grad sammen løfte vores indsats på tværs af virksomheder, markeder, lande og ikke mindst; i værdikæden fra hav til bord, siger Holst-Dyrnes.

Jeanette Forsell kommer fra stillingen som kvalitets- og bæredygtighedschef i Insulas datterselskab Marenor AB. Hun har en uddannelse i industriel økonomi og molekylærbiologi og er fokuseret på at give forbrugerne mulighed for at træffe aktive og gode valg, når de handler ind. Nu ser hun frem til at påtage sig sit nye ansvarsområde inden for bæredygtighed fra den 1. februar 2022.

- For mig handler bæredygtighed om at gøre det, der er godt og rigtigt for fremtiden. Insulas kerne er allerede bygget på en bæredygtig tankegang. Sammen med alle vores dygtige og engagerede kolleger, bliver mit job at sikre, at både kunder og forbrugere kan føle sig trygge ved, at vores seafood produceres og sælges med størst mulige omtanke for både mennesker og miljø. Kun på den måde kan vi få succes med det, vi gør, nu og for fremtiden, slutter Forsell.

Læs mere: – En bedre verden gennem kærlighed til seafood

Foto: Knut Bry
Foto: Knut Bry