Har testet flere hundrede smagskombinationer
Makrel er en fantastisk fisk, som vi nordmænd har en stolt og lang tradition for at fiske og bruge i vores kost. Makrel har et stort potentiale for variation i smag og tilberedning. Fiskens størrelse, hvor og hvornår den fiskes på året, har indflydelse på kvaliteten. Lofoten har testet over 100 smagsvarianter og vil afspejle dette på hylderne.

- Kvalitet og innovation er vigtigt for os. Lofoten er pioner indenfor seafood med fokus på et højt indhold af fisk. Ved hjælp af simple processer har vi udført tests af makrel med forskellige tomater og krydderier. Vi har gennemført flere hundrede forskellige kombinationer gennem det sidste år, før vi var tilfredse med både kvaliteten og smagen af ​​produkterne. Vi vil lave lidt spræl på makrelhylden, siger Øystein Rist, daglig leder i Lofoten.

Ambition om at sælge 3 millioner dåser
I dag sælges der ca. 50 millioner dåser makrel-i-tomat i den norske detailhandel. Lofoten har ambitioner om at sælge 3 millioner dåser det første år.

- Det er et ambitiøst mål, men vi har troen på, at vi får det til at ske. Ved at prioritere norske råvarer og produktion - og selvfølgelig smag. De forbrugertest, der er udført, har givet os stor tro på, at vi har fundet den rigtige smag. Men dette er en meget vanestyret kategori, så det vigtigste for os er, at folk rent faktisk bryder med gamle vaner og smager de nye produkter, siger Rist.

For at lykkes med lanceringen investerer Lofoten i både synlighed i butikker og i medierne.

De nye produktene er:
Makrelfilet i tomat i pakker på 170 gram og 110 gram

Makrell i tomat

Makrelfilet med røget tang fra Lofoten i emballage på 110 gram

Makrell i tomat med tang fra Lofoten

Makrelfilet i spicy tomat fra Lofoten i 110 gram

Makrell i tomat i spicy tomat

Fakta
Produkterne produceres på Gjerdsvika uden for Ålesund, fra vildfanget norsk makrel. Makrel fiskes om efteråret og vinteren, når kvaliteten er bedst og Omega-3-indholdet på sit højeste. Tomaterne er fra Portugal og har gennemgået en meget nænsom varmebehandling, hvilket betyder, at de bevarer farve, fylde og sødme i tomaterne. Alle produkter er nøglehulsmærket.

For mere information kontakt;
Øystein Rist, daglig leder i Lofoten produkt AS på tlf. +47 957 81 337