Har du bemærket duften af frisklavede fiskeburgere eller set tilfredse kunder, der lige har købt friske østers midt i Oslo centrum? Så har du sandsynligvis passeret en af ​​Oslos mest traditionsrige fiskebutikker; "Fiskeriet".


"Fiskeriet", der bærer det formelle navn Andersen Nilsen AS, ligger i Folketeaterpassagen på Youngstorget i Oslo. Butikken blev oprindeligt etableret som et fiskeudsalg under navnet "Erling Moe" i 1935. Fiskeudsalget blev gennem 74 års kendt for deres ekspertise og salg af frisk fisk og skaldyr af høj kvalitet og god kundeservice. Stedet blev simpelthen byens regelmæssige mødested for fiskeelskere i Norges hovedstad.


Efter at "Erling Moe" havde været ude af drift i et års tid, overtog nye ejere stafetten i 2010 og fortsatte det ærefulde koncept under navnet "Fiskeriet". Her var der nu både plads til det traditionelle fiskesalg, men også en restaurant, hvor du blandt andet kan nyde Fiskeriets signaturret: Fish & Chips. Restauranten blev nænsomt renoveret i 2019.  Elementer fra fiskebutikkens historie og området har fortsat en central plads på adressen. Bestemt et besøg værd.


Onsdag den 12. august markerede Fiskeriets sit 10-års jubilæum. I strålende solskin kunne General Manager Karina Jämtoft og hendes muntre personale tilbyde et rigt udvalg af havets delikatesser bl.a. leveret af Fiskecentralen, som har været Fiskeriets hovedleverandør siden 2010.


Højdepunktet var dagens fødselsdagskage, en rigtig "sandwichkage" lavet af de bedste ingredienser fra havet. Til stor glæde for alle, der var forbi.

Bursdagskake

Fiskeriet blev en del af Insula i 2015, og er konsernens frontløber til det kvalitetsbevidste og seafoodelskende storbypublikum i Oslo.

- Vi ser på det som vores stolte pligt at varetage og sprede viden om et af Norges vigtigste råvarer gennem tiden – vores fisk. (Fiskeriet Andersen Nilsen)

Vil du vide mere?
Besøg Fiskeriet på Youngstorget 2b, tjek menuen på nett, eller lad dei inspirere via Fiskeriets sosiale medier.

Fiskedisk

Fiskerastaurant

Fiskeriets fasade